ראשי | העיר והעירייה | מידע לשעת חירום | עדכון באזור ההתרעה מידע לשעת חירום

עדכון באזור ההתרעה

החל מיוני 2019 פיקוד העורף מיקד את מערכת ההתרעה שלו וההתרעה תתקבל לפי היישוב או האזור בתוך העיר ולא לפי אזור התגוננות כבעבר - כך שרק מי שמאוים יקבל התרעה. כל אזרח צריך לדעת מהו אזור ההתרעה שלו.
 
אזורי ההתרעה ברמת-גן הם: רמת-גן מזרח ורמת-גן מערב. לבדיקת אזורי ההתרעה, כנסו לאתר פיקוד העורף וחפשו על פי שם הרחוב. זמן ההגעה למרחב המוגן הינו דקה וחצי. האזור על פיו נקבל הנחיות שגרת חירום: דן.
 
 

מה בעצם קרה ומדוע מתבצע השינוי?

פיקוד העורף מיקד את מערכת ההתרעה שלו כך שרק מי שמאוים יקבל התרעה. המטרה היא לאפשר שגרת חירום טובה יותר תחת מצב החירום.
 

מה משתנה בכל אחד מהאמצעים?

  • צופר - מבחינת האזרח אין שינוי, ממשיך לשמוע את הצופר.
  • אפליקציה (יישומון) - ההתרעה תתקבל לפי היישוב או האזור בתוך העיר ולא לפי אזור התגוננות כבעבר (אם פעם היה כתוב לי דן 160, עכשיו יהיה כתוב לי רמת-גן מערב).
  • טלוויזיה - הכתוביות ימשיכו להופיע בצד ימין של המסך כמו בעבר. יש לשים לב כי בכל רגע נתון ניתן להציג על המסך עד 12 יישובים בלבד, כך שאם יש לנו באותו זמן יותר מ- 12 יישובים בהם פועלת ההתרעה - הכתוביות יתחלפו. כלומר- היישובים ברשימה השנייה או השלישית יופיעו אחרי שחלק מזמן ההתרעה כבר חלף ולכן מומלץ שהטלוויזיה תהווה אמצעי משלים בלבד (יכולה להתווסף לצופר ו/או לאפליקציה ו/או לאתר).
    (לידיעה: סדר הופעת היישובים על פי זמן ההתגוננות מהקצר לארוך (מידי- יכנס ראשון, אחריו 15 שניות, וכן הלאה. לדוגמה: נתיב העשרה שזמן ההתגוננות אצלו 15 שניות יופיע לפני תל אביב. הכתוביות מתחלפות לאחר 7 שניות)
  • רדיו - בדומה לעבר, ברדיו הארצי (לדוגמה 88/ גל"צ/ גלגל"צ/ רשת ב'/ ג' וכיוצא בזה) תושמע ההתרעה בערים הגדולות בלבד. אם לדוגמא תהיה התרעה באזור מסוים בירושלים, בבית שמש ובהר אדר, ברדיו הארצי נשמע התרעה על האזור המאוים בירושלים בלבד. רשימת 20 הערים שיושמעו ברדיו הארצי לאחר השינוי: באר שבע, ירושלים, אשדוד,ראשון לציון, חולון, רמת-גן, תל אביב, פתח תקווה, כפר סבא, רעננה, נתניה, חיפה, קרית מוצקין, קרית ביאליק, קרית אתא, קרית ים, בת ים, רמת השרון, הרצליה, בני ברק).

    ברדיו האזורי - גם, בדומה לבעבר, תושמע ההתרעה רק ביישובים המרכזיים שבאזור הזיכיון של התחנה. ההגדרה לישוב מרכזי באזור היא יישוב עם מעל 20 אלף תושבים. קרי: אם לדוגמה תהיה התרעה בירושלים, בית שמש והר אדר, ברדיו האזורי נשמע התרעה בירושלים ובבית שמש בלבד. כלומר, ישנם יישובים (כמו הר אדר) שהרדיו אינו רלוונטי להם כאמצעי התרעה וישנם כאלו שרק הרדיו האזורי רלוונטי עבורם!