מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית פותח את שעריו מחדש ואתם מוזמנים
מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית מציג אמנות עכשווית בעיקר של אמנים ישראלים, אך גם של אמנים בינלאומיים, במגוון מדיומים: ציור, צילום, וידיאו, מיצב, פיסול ופרפורמנס. התערוכות המוצגות במוזיאון מתמקדות בנושאים אקטואליים הנוגעים לחברה ולתרבות בישראל ובסוגיות אוניברסליות המצויות בלב השיח העכשווי, לצד תערוכות מחווה ומחקר בעלות אופי היסטורי.
כמוסד תרבות מרכזי, המחויב לאמנות הישראלית, המוזיאון פועל לקידום השיח בסוגיות מרכזיות הנוגעות למרחב הישראלי, תוך הצגת התייחסות ביקורתית לנושאים אלו. המוזיאון שם לעצמו למטרה לקדם ולטפח את האמנות הישראלית בזירה המקומית והבינלאומית וליצור פלטפורמה המאפשרת לחבר את האמנות למעורבות חברתית. המוזיאון רואה חשיבות רבה בפיתוח הדיאלוג הרב־תרבותי, במטרה לבסס מרחבים משותפים ושוויוניים המכילים את מגוון הזהויות והתרבויות בישראל.
המוזיאון ממוקם על אחד הצירים הראשיים של העיר ונושק לגדות נחל הירקון. בשנת ב- 1983 הועבר המבנה, ע"י חנן רוזן סגן ראש העיר, לבעלות עיריית רמת גן. ב- 1984 החליטה מועצת העיר רמת גן על הקמת המוזיאון לאמנות ישראלית והקמת עמותה בראשותו של סגן ראש העיר חנן רוזן.
הוא ניצב בלב קריית המוזיאונים ע"ש חנן רוזן, הכוללת את סדנאות האמנים של אהרון כהנא, נתן רפפורט, קוסו אלול ויוסף קונסטנט, שנבנו בשולי "שיכון ותיקים" בשנות החמישים. באופן זה המוזיאון מממש את חזונו של ראש העיר הראשון, אברהם קריניצי, לפתח באזור זה את קריית האמנות של רמת גן.
המוזיאון נוסד בשנת 1987 במבנה תעשייתי שנבנה בשנות השלושים של המאה העשרים ואכלס במשך השנים מפעלים ובתי מלאכה שונים. צורתו הייחודית נובעת מקווי המגרש שעליו נבנה – משולש חד-זווית שנוצר מחיתוך של שתי דרכים היסטוריות. סגנונו האדריכלי המודרניסטי היה אופייני לבנייני מגורים ותעשייה באותן שנים. עם הקמתו ותחת ניהולו וחזונו של מאיר אהרונסון, המייסד והאוצר הראשון של המוזיאון, התגבשה זהותו כמוזיאון לאמנות ישראלית היחיד בישראל.
אוסף המוזיאון, הכולל כ-800 עבודות במגוון מדיומים, מתמקד באמנות הישראלית לדורותיה וכולל יצירות של אמנים ותיקים מובילים ואמנים עכשוויים כמו רפי לביא, יאיר גרבוז, לאה ניקל, פנחס כהן גן, שוש קורמוש, אסד עזי, יאן ראוכוורגר, אלי שמיר, שרון פוליאקין, אניסה אשקר ורבים אחרים.
בשנת 2017, החל פרויקט ההרחבה והשיפוץ של מבנה המוזיאון ביוזמת עיריית רמת גן ובתכנון של משרד האדריכלים אפרת־קובלסקי. המוזיאון נפתח מחדש לקהל הרחב בדצמבר 2021.
מחלקת הדרכה
צוות ההדרכה של המוזיאון, מפתח תכניות הדרכה ייחודיות, במטרה לקרב את קהל התלמידים הרחב לעולם האמנות והיצירה בכלל והישראלית בפרט. ההדרכות במוזיאון הינן הדרכות פעילות, בהן ניתן לשלב סדנת חומרים. תכניות ההדרכה מחברות בין נושאים מסביבתו הקרובה של התלמיד ושפת האמנות. הצוות מורכב מאמנים יוצרים בעלי הכשרה אקדמית בתחומי החינוך והאמנות.
חוגי המוזיאון
במוזיאון מגוון חוגים המיועדים לילדים, נוער ומבוגרים. הינם איכותיים ובעלי ערך מוסף רב, המקנה למשתתפים ידע כללי על אמנות וספציפי בתחום החוג. המשתתפים מקבלים בחוגים שלנו פרקטיקה וטכניקה שימושיות ומקצועיות ליצירה. במחלקת הדרכה במוזיאון, אנו מאמינים שאמנות היא שפה שכולם יכולים לדבר אותה, במידה ויש מורה טוב ללמידת שפה זו. המדריכים שלנו מקצועיים ללא פשרות ויצירתיים ללא גבולות.
בעלי תפקידים
עו"ד רועי ברזילי | יו"ר מוזיאוני רמת גן
רן גואטה | ממלא מקום מנכ"ל
מחירון כניסה:
- מבוגר - 35 ש"ח
- נוער (18-5)/ שוטר/ חייל / סטודנט / נכה / תושב רמת גן- 25 ש"ח
- אזרח ותיק- 17.5 ש"ח
כרטיס מקנה כניסה חד־פעמית למוזיאון. הנחות בהצגת תעודה מתאימה.
דרכי הגעה למוזיאון:
- באוטובוס: קווים 524 ,525 ,531 ,21 ,42 ,58 ,67 ,75 ,76 ,128 ,142 ,238
- ברכב: לבאים מאיילון צפון/דרום – יציאה במחלף ההלכה.
- חניה בחניון איצטדיון רמת גן, הנמצא במרחק של כ-700 מטר מהמוזיאון.
לאתר המוזיאיון לחצו כאן >>
לעמוד הפייסבוק של המוזיאון לחצו כאן>>
לעמוד האינסטגרם של המוזיאון לחצו כאן>>
הכניסה למוזיאון על פי הנחיות משרד הבריאות.