ראשי | מתחברים לקהילה | פרס רמת-גן לספרות - 2018 מתחברים לקהילה

פרס רמת-גן לספרות - 2018

פרס רמת-גן לספרות הוא פרס המוענק מטעם עיריית רמת-גן עבור יצירות ספרותיות, המביע תמיכה ביצירה עברית כתובה ומעודד מצוינות וייחודיות בתחום. הפרס מוענק הן ליוצרים ותיקים והן ליוצרים בתחילת דרכם, כאות הערכה לפועלם וטיפוח כשרונם. מתן הפרס הוא חלק מההחלטה של העירייה לקדם את התרבות העברית על כל גווניה ולעודד מבוגרים, ילדים ובני נוער לקריאה פורה ומהנה. הפרס מוענק משנת 2009 והוא למעשה הרחבתו של פרס למדן לספרות ילדים ונוער, שחולק בין השנים 1983-1954 על ידי העירייה ובשיתוף אגודת הסופרים העבריים.

לאחרונה עבר תקנון הפרס שינויים משמעותיים, במטרה למצב את עצמו כאחד הפרסים המובילים בישראל בתחום הספרות. לצד שינוי בתקנון והרכב השופטים, הוגדלו סכומי הזכייה והפרס מעניק מעמד והכרה למתרגמים ולמאיירי ספרות ילדים, שמקומם נפקד מרוב פרסי הספרות בישראל.

טקס חלוקת פרס רמת-גן לספרות יתקיים במהלך חודש מאי, במעמד ראש העיר, ישראל זינגר. הזוכים יקבלו תעודות הוקרה ותווי קניה לרכישת ספרים.