משחקי תאורה אטרקטיביים, שולחן בר וספסלים, תוספת צמחיה חדשה ועוד חידושים מרגשים ממתינים לכם בכיכר פרדס המחודשת
בכניסה הדרומית לעיר שרועה על פני שני דונמים הכיכר הוותיקה של שכונת רמת-השקמה, כיכר פרדס. לאחרונה, הוחלט על חידוש ושיפוץ הכיכר לרווחת התושבים. תשומת לב לפרטים ותכנון נכון הפך את מעגל התנועה המיושן למקום אטרקטיבי לתושבי האזור, שכעת יכולים ליהנות מאתנחתא קלה בדרכם הביתה.
כיכר פרדס שתוכננה במקור על ידי האדריכלים צבי מילר ומשה בלום - אשר היו אחראים גם על תכנון הספארי ברמת-גן, הכילה מספר עצי שקמה ותיקים ושמורים, בריכת נוי וקירות אבן איכותיים. לכל אלה מצטרף הנכס הכי חשוב בכיכר – פרלמנט הוותיקים של השכונה, הנוהג להתכנס מידי יום לשיחות ברומו של עולם. את המשימה המוצלחת ניווטה אדריכלית הנוף, טלי וקסלר, שראתה למול עיניה את טובתם של כל תושבי השכונה: צעירים, ילדים, משפחות וותיקים.
החידוש בוצע במספר שלבים ביניהם שימור הצמחייה ושתילת עצים חדשים הכולל תוספת צמחים צבעוניים, טיפול בקירות האבן שעברו שימור וניקוי, הוספת ספסלים לנוחות העוברים, התקנת ריצוף חדש וחידוש בריכת הנוי שכעת מוקפת בספסלי ישיבה. בהתאם לרוח התקופה, הותקן שולחן בר שבחיקו ניתן לשתות, לאכול או לגלוש במחשב הנייד. אטרקציה חדשנית ביותר שנוספה לכיכר ובהחלט מזמינה את זאטוטי השכונה, הינה משחקי תאורה באמצעות אור וצל. על גופי התאורה בכיכר הותקנו תבניות שמקרינות משחקי קלאס, ים יבשה וצורות מופשטות על הריצוף. כמו כן, הוצבו כדורי בטון בגדלים שונים, עליהם מוקרנת תאורה ייחודית בשעות הערב. בסיום שיקום הכיכר חודשו גם השטחים הסובבים אותה על ידי ריצוף חדשני ושתילת צמחייה חדשה.
שיקום הכיכר הינו חלק מפרויקט נרחב יותר שבמהלכו בוצעו מגוון עבודות לשיקום פני דרום העיר: שיקום המדרכות באזור; הקמת גינת גן הפיקוסים הבנויה מארבעה מתחמים מגוונים לכל הגילאים; החלפת מתקנים והתקנת משטח גומי בגן השקמה; הרחבת מתחם המשחקים בגן אחווה; חידוש שבילי גן ויצו והחלפת כל הספסלים; שדרוג נופי וחידוש המתקנים בגן הבנים ועוד.