תזונה נכונה בנפש בריאה: עיריית רמת-גן קיימה הפנינג טעימות וחשיפת התפריט בגנים לשנת תש"ף בהשתתפות השף חיים כהן
עיריית רמת-גן קיימה אירוע טעימות ב-'בריכת דג הזהב' בו פגשו את האנשים המבשלים את האוכל לילדיהם. באירוע התארח השף חיים כהן שהביע את דעתו על התפריט. באירוע הוגשו למעלה מ-50 סוגי מנות שמוגשות בגני הילדים ובצהרונים של 'ניצנים פלוס'. האוכל הוגש ע"י 5 חברות קייטרינג כאשר בין היתר הוגשו גם מנות לילדים עם רגישויות ואלרגיות.
השבוע נערך אירוע חשיפה בו הוצגו המנות המוגשות לילדי הגיל הרך בגני הילדים השונים ברמת-גן. זאת מתוך חשיבות לנושא בריאות הילדים, וחינוך לתזונה נכונה כבר מהגיל הרך. את הפרויקט הנ"ל יזמו בעיריית רמת-גן בשיתוף אגף החינוך ו-'בית עמנואל'. באירוע נכח השף ומגיש הטלוויזיה חיים כהן, שהגיע בכדי להביע את תמיכתו בהעלאת המודעות לתזונה נכונה בבתי הספר ובגני ילדים.
ברמת-גן פועלים 212 גנים: 152 בחינוך הממלכתי, 20 בחינוך הממ"ד, 26 בחינוך המיוחד ו-14 בחינוך העצמאי. רמת-גן הינה עיר מובילה בתחום החינוך לגיל הרך ובימים אלו היא מבצעת מהפכה בתחום החינוך לגיל הרך, בהובלתו של מ"מ ראש העיר, ליעד אילני.
במסגרת תכנית 'היפוך הפירמידה', משקיעה העירייה משאבים מרביים בטיפוח ילדי העיר כבר בגילאי הגן, באופן המאפשר להם לגבש את זהותם האישית, לחזק את תחומי העניין שלהם ולהרחיב את אופקיהם ובכך להעניק להם מקפצה איכותית לחיים הבוגרים.
חינוך לתזונה נכונה טומן בתוכו מגוון רב של ערכים חינוכיים כמו: הקשבה, אהבה עצמית, אחריות, דחיית סיפוקים, איזון וגבולות!. החינוך לתזונה נכונה. אירוע החשיפה להורי הילדים, הוא פרי שיתוף פעולה של עירית רמת גן ובית עמנואל כחלק מהרפורמה במסגרות הגיל הרך ברמת גן , עליה מופקד 'מתאם ההזנה הרשותי' של העירייה צור טהון, שאחראי על קיום יוזמות ומהלכים לשיפור תהליך ההזנה במוסדות החינוך ובכך גם לשפר את איכות החיים של הילדים בכלל. מטרת האירוע היא לחשוף את הורי התלמידים לתפריט המוגש לילדיהם בגני הילדים ולבחון לעומק את נושא תהליך ההזנה בצהרוני גני הילדים ובתי הספר, החל מגילאי טרום חובה.
