בצומת נגבה עוזיאל, בסמוך לגן בר-אילן, עומדת לקום כיכר חדשה על שם אחת המנות המזוהות יותר מכל עם העיר, הסביח. הכיכר ממוקמת בין הדוכן המיתולוגי בגינת בר-אילן, לבין מזנון הסביח הראשון שהוקם בארץ - הפועל גם כיום בדרך נגבה בעיר.
הסביח, לכל מי שלא מכיר, הינו מאכל על בסיס חצילים וביצה קשה. במקור המנה מזוהה עם יהודי-עיראק, והיא מהווה את ארוחת הבוקר המסורתית של שבת בבוקר. אז איך הכל התחיל? סביח (צבי) חלבי, תושב העיר רמת-גן המציא את מנת הסביח המפורסמת והאהובה. בשנת 1961 סביח אלתר את המנה על בסיס מרכיבי ארוחת הבוקר של שבת, לטובת השבעת נהגי קו 63. תחנתם הסופית של נהגי הקו הייתה בגינת בר-אילן, שם פתח היזם המתחיל את הדוכן המיתולוגי. עם השנים עבר ביחד עם שותף לחנות מסודרת ברחוב נגבה.
החצילים והביצה הקשה עברו טרנספורמציה והוכנסו לפיתה מלאה כל טוב, אליה התווספו גם מרכיבים כמו טחינה ועמבה, סלט, חומוס ועוד הרבה דברים טובים. כיום מנת הסביח נמכרת בכל הארץ ואף במספר מקומות בעולם. אז אם תהיתם היכן התחילה המנה ומי היה הראשון, סביח (צבי) חלבי זה השם שחיפשתם. עיריית רמת-גן החליטה לעשות כבוד לקולינריה הישראלית ולהוקיר את פועלו של סביח.

לרמת-גן יש כיכר חדשה שמספרת סיפור שלם על דור אחר ועל קולינריה שהתבססה ממש כאן בעיר. מנת הסביח היא חלק בלתי נפרד מהזהות של האוכל הישראלי. רמת-גן גאה לעשות כבוד לסביח (צבי) חלבי ולקרוא לכיכר החדשה על שמו.