בשיתוף פעולה ראשוני עם חברת הקורקינט החשמלי WIND, רמת-גן משיקה פרויקט בטיחותי פורץ דרך
אין ספק כי מאז נכנס הקוריקנט החשמלי והשיתופי לחיינו, הכל נראה נוח ומהיר יותר. ניתן להתחיל נסיעה בדקות ספורות, להגיע במהירות ממקום למקום ולא לחשוב איפה החננו או מתי יגיע האוטובוס.
יחד עם זאת, נדמה ששכחנו משהו חשוב מאוד - את הבטיחות שלנו. אנשים רבים רוכבים על קורקינט שכור, ואף גם על קורקינט פרטי, ואינם חובשים קסדת בטיחות. נסיעה ללא קסדה מעמידה את הרוכב בסכנה משמעותית לנזק מוחי במקרה של תאונה, כך שהנסיעה הופכת למסוכנת מאוד. בנוסף, פקח או שוטר יכולים לתת דו''ח לרוכב שנוסע על קורקינט ללא קסדה. כך או כך - לא שווה לכם לצאת לדרך בלי קסדה.
רמת-גן משיקה בימים אלו פרויקט חדש, שמוביל דרך בתחום הבטיחות והתחבורה האישית. זהו הפתרון הראשון של קסדת מגן שיתופית לכל רוכב שאין ברשותו קסדה אישית. הפרויקט נולד מתוך אבידה גדולה ומותו המיותר של תושב העיר, רועי אברהם, שחייו נקטעו בעקבות תאונת קורקינט מצערת. ראש העיר מספר כי התהליך של הפרויקט החל כאשר הגיע לניחום האבלים אצל משפחת אברהם. הבטחתו הייתה כי רמת-גן תפעל בכל המישורים הקיימים בכדי לשנות את המצב הנתון, בו אנשים מקפחים את חייהם על הכביש בגלל אי חבישת קסדה.
עיריית רמת-גן ביצעה דיון פתוח לציבור ביחד עם חברות הקורקינטים וכלל גורמי הביטחון, ההצלה והרפואה, שם הובהר לחברות הפרטיות כי במידה ולא יימצא פתרון טכנולוגי מתאים, רמת-גן לא תיקח חלק בתרבות הקורקינטים השיתופיים. חברת WIND הציגה את הפיתוח הראשוני שבתקווה רבה יהווה מודל בעבור כלל החברות האחרות. בנוסף התחום ימשיך להיות להתפתח ברמת-גן בכדי לשמור על בטיחות הרוכבים בצורה הטובה ביותר.
השימוש בקורקינט אמנם מפחית את השימוש במכוניות, מצמצם את עומסי התנועה ומוביל לפיתוח ריאות ירוקות במרכזי הערים הגדולות, אך בשנה האחרונה הועלו דרישות שונות על ידי משפחות שאיבדו את יקיריהם בתאונות דרכים, לבטל את הזיכיונות של חברות הקורקינטים השיתופיים. כמעט 600 נפגעים בתאונות קורקינטים נספרו בשנה החולפת, גידול עצום ביחס לשנה שלפני. רמת-גן נחשבת לעיר השנייה בישראל בהיקף השימוש בקורקינטים השיתופיים ופרויקט שכזה ימצב אותה בחוד החנית ואולי אף יוביל אותה למקום הראשון בשימוש בקורקינטים בישראל.