ראשי | מתחברים לקהילה | כתבות מתחברים לקהילה | מדורת השבט: רמת-גן ציינה את חודש הגמלאים

מדורת השבט: רמת-גן ציינה את חודש הגמלאים

במסגרת חודש ההוקרה לגמלאים של רמת-גן נערך האירוע 'לאזרחים הוותיקים באהבה' ; למעלה מ-3,000 גמלאים הוזמנו לארוחה חגיגית ולהופעה של הזמר אבי טולדנו

 

במהלך חודש נובמבר התקיים אירוע לאזרחים הוותיקים באהבה במסגרת 'חודש הוקרה' לגמלאים של העיר רמת-גן. באירוע נכחו כרמל שאמה הכהן, ממלא מקומו, ליעד אילני ומחזיק תיק הגמלאים איצ'ה שחם. למעלה מ 3,000 גמלאים הוזמנו לארוחה עשירה ונהנו מהופעה של הזמר אבי טולדנו.


ציבור האזרחים הוותיקים ברמת-גן מהווה כ-20% מכלל תושבי העיר. חזונה של המחלקה לתרבות הפנאי לאזרחים ותיקים, שנמצאת תחת האגף לשירותים חברתיים, הוא לדאוג לכל אחת ואחד מאוכלוסייה זו ולהעשיר את זמנם בתכנים מעניינים, בפעילויות מתאימות ובמגוון רחב של נושאים ותחומים.


המחלקה לתרבות הפנאי לאזרחים ותיקים בראשותה של איריס בן מוחה, אחראית על מתן מסגרת חברתית תומכת לבילוי בשעות הפנאי של הגמלאי, שתפחית את בדידותו ותגביר את מעורבותו החברתית ואת פעילותו במסגרות קהילתיות והתנדבותיות. ברמת-גן פועלים 47 מועדונים לאזרחים וותיקים, הפזורים בכול רחבי העיר ומספקים שירותים לכ-7,000 משתתפים. המועדונים מיועדים לגמלאים עצמאיים, מגיל 55 ועד 120.

המרכזים מציעים סל רחב של פעילויות כמו חוגים, סדנאות העשרה, הרצאות, שירה בציבור, חגיגת חגים טיולים בארץ ובחו"ל, נופשונים, הצגות ועוד. המחלקה גם שמה דגש על העמקת הקשר הרב דורי באמצעות פעילויות משותפות עם גני ילדים ובתי הספר.


אירוע הפתיחה של 'חודש הגמלאי', הוא חלק מחודש עמוס בפעילויות לגמלאים שנהנים ממגוון הצגות במחיר מסובסד ומגוון טיולים מאורגנים עבורם, כמו טיול 'בעקבות מוסדות המדינה' בירושלים, 'סיור בעקבות המחתרות' בשכונת פלורנטין בתל אביב וטיול של 3 ימים בנגב הכולל סיור שקיעה במצדה.