ראשי | מטפחים איכות חיים | כתבות מטפחים איכות חיים | יום צמצום בזבוז מזון כתבות מטפחים איכות חיים

יום צמצום בזבוז מזון

הידעת? 7,000 טון מזון אכיל נזרק בישראל בכל יום! 50% מהמזון האבוד בישראל הוא מזון ראוי למאכל! 25% מהמזון שאנחנו קונים לא ייאכל ויגיע ישירות לפח האשפה! 8,088 ש"ח הינו שווי המזון שנזרק במשפחה ישראלית מידי  שנה!

 

בזבוז מזון הינו בעיה עולמית, אשר גורמת לאובדן עצום של משאבי הסביבה, החברה והכלכלה. עבור בית ממוצע מדובר באובדן ישיר של אלפי שקלים וזאת בזמן שכ- 300,000 משפחות סובלות מאי ביטחון תזונתי בישראל. מדינת ישראל נמצאת במקום השני בבזבוז מזון בין מדינות ה- OECD ומייצרת מידי שנה 2.4 מיליון פסולת מזון. כל אחד מאיתנו יכול להשפיע ולהתחיל לצמב"ז! יום צמצום בזבוז מזון יתקיים ביום שלישי ה-12.3 וברמת-גן יצויין על ידי מספר אירועים.
 

  אירועי יום צמצום בזבוז מזון ברמת-גן:

  • יום שלישי, ה-12.3 | כיבוד ממזון ש"ניצל" - הרצאה וסרט | בית קריניצי.
  • ימי שישי: 15,22,29.3, 5.4 | "סבתא על הבר", סדרת הרצאות בסגנון טד | בגינות הקהילתיות.
  • במהלך כל החודש ועד לפסח | איסוף/ החלפת מזון | בגינות הקהילתיות.
  • הרצאה לעובדים באותו שבוע  ויום התנדבות.
  • פיילוט הפרדת אשפה אורגנית בכל הירקנים במרכז העיר.
 
* יתכנו שינויים, יש להתעדכן באתר העירוני לקראת האירוע.
 
 

  מעוניינים לתרום לשינוי?  כמה טיפים איך מתחילים:

  • נהלו את המלאי- דעו אילו מצרכים יש לכם בבית ותכננו ארוחות בהתאם.
  • היצמדו לרשימת קניות- לא משתלם לקנות מזון רק כי הוא במבצע.
  • קנו גם פירות וירקות לא מושלמים- הם טעימים באותה מידה.
  • עשו FIFO- מצרכים חדשים מאחורה וישנים בקדמת המקרר לשליפה מהירה.
  • תתעדפו! תארגנו מקום נגיש וקבוע למצרכים שצריכים להאכל בהקדם.
  • שמרו על טריות- אחסנו בקירור של 1-5 מעלות צלזיוס.
  • לימדו לשמר- להקפיא, לחמץ, לייבש, לכבוש ואפילו להכין ריבה!
  • הפעילו שיקול דעת בתאריכי תפוגה- תאריך אינו גזירת גורל.
  • היו יצירתיים במטבח- מרקים, תבשילים, ממרחים ושייקים הם פתרון נפלא לירקות ופירות שקצת עייפים.
  • תיאום ציפיות- שימו פחות בצלחת, שאריות הן מזון מבוזבז.
  • דוגי באג זו לא בושה! אלא דרך לחסוך באשפה.